İletişim | Künye | Ana Sayfa Yap | Sık Kullanılanlara Ekle 04 Eylül 2010 Cumartesi 
| GÜNCEL
| EKONOMİ
| SİYASET
| SPOR
| DÜNYA
| SAĞLIK
| TEKNOLOJİ
| EĞİTİM
| SORGUN
Uydu okyanusa düştü
Diğer SAĞLIK Haberleri için tıklayınız..

Amerikan Havacılık ve Uzay Kurumunun (NASA) küresel ısınmanın incelenmesi amacıyla bugün yörüngeye fırlattığı uyduyu taşıyan roket, Antarktika yakınlarında okyanusa düştü.

25 Şubat 2009 08:38

          Uyduyu taşıyan Taurus XL roketini üreten Orbital Sciences firmasından John Brunschwyler, düzenlediği basın toplantısında, California'daki Vandenberg Hava Kuvvetleri üssünden fırlatılan ve başarısız olan aracın Antarktika açıklarına düştüğünü bildirdi.
           NASA'dan daha önce yapılan açıklamada, atmosferdeki karbondioksidi ölçmeyi amaçlayan "Orbiting Carbon Observatory" (OCO) adı verilen gözlem uydusunu taşıyan modülün fırlatmadan sonra füzeden ayrılmayı başaramadığı duyurulmuştu. NASA, dolayısıyla uyduyu yörüngeye yerleştirme girişiminin de başarısızlıkla sonuçlandığını açıklamıştı.
Uydu, karbondioksit kaynaklarının coğrafi dağılımının haritasını çıkaracak ve bu dağılımın zaman içindeki değişimini inceleyecekti. OCO'dan alınan bilgiler, karadaki gözlem istasyonlarından ve diğer uydulardan gelen bilgilerle birleştirilecek, böylece karbondioksidin iklim değişiklerindeki rolünün daha iyi anlaşılması sağlanacaktı.
          Başarılı olması halinde OCO uydusunun topladığı veriler, bilim adamlarına atmosferdeki karbondioksit salımının artmasına ilişkin tahminlerinde de yardımcı olacaktı. 
 

  

  SÖZ SİZDE...
 Üye olmadan haberlere yorum yazabilirsiniz yorumlarınız IP adresinizle birlikte kayıtlı altına alınacaktır incelenen yorumlar onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
  Bu Haber için Henüz Yorum Yazılmamış..İlk Yorumu Siz Yazmak istermisiniz..
 
KAYMAKAM BEY’İN İADE-İ ZİYARETİ
Durali Doğan

Aydınlarımızın, Aydınlanma Sorunu
Aziz Dolu

AKDAĞ'I SEYREDİYORUM
İhsan kurt

YEREL SEÇİMLER VE BEKLENTİLERİMİZ
Nazım Torun

HAVUZUN DEĞİRMEN
Rıfat Çakır

 
Yerel Seçimlerde Partiyemi? Adayamı? Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?
İftar davetleri sürüyor
Sorgun AK Parti İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde partililer biraraya geldi.

Sorgun'da Muhtarlar Derneği tarafından verilen iftar yemeğinde köy ve mahalle muhtarları bir araya geldi.

Gölet canlandırılacak
Gazetemizi ziyaret ederek gazetemiz sahibi Durali Doğan’la bir süre sohbet eden Kaymakam Levent Kılıç, bu tür ziyaretleri gerçekleştirmek arzusunda olduğunu belirtti.

Köylerin yerleşik alan projeleri
Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan, AB standartlarına uyum programına göre, köy muhtarlarının köy yerleşik alan projelerini yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Balık tutmak serbest
Yozgat'ta olta ve özel üretim tesisleri dışında balık avındaki yasak, yarından itibaren tüm alanlarda serbest kalacak.



Giriş Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Üyelik | Künye | İletişim | RSS/XML



 Her hakkı saklıdır © 2008
Kodlama & Tasarım Muhammet Nur HAN